sätravallen.

Ah fredagar när dom är som bäst. Vi har varit i Sätravalen med hela 8:an. Där vi paddlade kanot och blev lagom blöta, badade och åt pastasallad. Jag kom hem klockan ett. Oh ja. En väl passande dag för mig.

Detta dock korta och ointressanta inlägg blev ett slöseri.

So long.


image292


hey ho let's go.

Jag fick just ny information av min mor. Hon berättade att vi ska låta en italiensk utbytesstudent bo i vårat hus, kanske. Det var ju passande eftersom jag snart ska påbörja italienskan i skolan. I alla fall han var sjutton år och gillade att laga mat. Bra, tänke mamma tyst i sitt huvud och log. Syster-orolig-över-lillasyster är rena motsatsen. Så fort hon ser en kille minst fem meter ifrån attackerar hon dem aggresivt. Kära söta Gabriella. Och snart lämnar du mig och åker till Stockholm, nu på söndag. Vem ska då kunna rescue little sister?

image290

skolstart.

En galen varm dag. Har just kommit hem från tennisen och vill berätta att jag och Ylva är smått upprörda. Idag kom vi till mjärdevi efter att ha missat tre lektioner p.g.a ingen information. Så där satt vi och såg varken våra "tennis pojkar" eller tränare. Efter att ha frågat vart han håller hus fick vi svar att han är och hämtar en pärm och kommer om ett ögonblick. Jovisst. Ögonblick. Vi satt där och väntade i en halvtimme. Och efter den tiden upptäckte den andra läraren oss två sittande där och sedan sa att någon kille vars namn jag glömt kunde ha oss så länge. Så nu protisterar vi om tre och en halv dag på tennisbanan för oss själva, utan tränare.

Kan även tillägga att skolan har haft sin start idag. Så nu strycker jag sjuan och skriver dit en stilig åtta. Var en helt okej slash slapp dag. Imorgon ska vi till gumpekullabron, vad vi ska göra där vet jag inte. Det är tydligen topp hemligt. Allt jag vet är att jag ska ta med 15 kronor och badkläder. Hum.

Vill också passa på att säga, oj vad vissa av dom nya sjuorna är korta.

image289
hey oseriösa typ.

nykvarnsfestival.

Ah hela jag är sönder och trött. Mina tår känns som ett ihop knölat papper i en brasa. Med på ett bra sätt så var nödan värt det. Jag har faktiskt passat på att fynda lite på myrorna. Ett par fina fräscha skor för endast 25 kronor. Galet billigt. Sen hade jag dagen innan köpt ett par höga shorts. Fanns tre storlekar kvar, 32 (som är sjukt för litet), 42 (som är sjukt för stort) och 38. Helt lagom. (dock lite för stort men det ignorerar jag totallt). Och det kommer bara mera. Igår fick jag en vit jeans jacka av mormor. Filippa och jag fajtades ett kort tag om vem som skulle få den. Tills slut lyckades jag övertala henne.

Nu lite skriverier om nykvarnsfestivalen. Det var trevligt. Lite smått långtråkigt och kallt i början med sen så var det rätt så trevligt faktiskt. Där såg vi Maia Hirrasawa och hon var bra och söt. Lät som på skivan.

Nu blir jag tvungen att slita mig, ska träffa ylva och madeleine. Lägger upp foton så fort jag har en möjlighet.
Adjö.

image288
taget med mobilen.

Nyvaken slash fräsch.

Planering för idag är att vi tre systrar ska på konsert och se Maia Hirasawa sjunga sin klinga. Min första kan jag informera er glatt, för diggiloo kan ju knappast räknas? Så nu när jag åker in ska jag passa på att traska mig in på Åhlens och byta mitt träd till en hand. Då jag kan hänga upp alla mina halsband. Jau. Blev ett födelsedagspresentmisstag.

Nej, nu ska jag testa min kära LP spelare till tusen. Jag bara gillar den för mycket. Den passar så bra med min Bowie. Det är dock min ända skiva. Men jag ska absolut köpa mer och massor mer. Det som är för roligt är att man har möjlighet att kunna snabbspola och köra slowmotion. Det låter en knutta mer popigt då.

agnes.
Oh hey ho let's go.


min telefon är död.

Jo det är nästan sant, ändast två har ringt och grattat mig.
Två fantastiska personer Sofia och mormor och morfar.
Resten har antagligen glömt mig.

sukie.

Dem här tre snyggingarna hittade jag på Sukie,
och jag kan lova att dem skulle passa väldans bra på min säng.

     

happybirthdaytome.

Idag blev jag väckt av sång klockan sju på morgonen. Syster Gabriella föll ihop på stört på min säng. 
Oh hjälp mig, jag fick en LP spelare, precis som jag önskade. Trodde faktiskt att inte skulle bli av. Nu kan jag spela ner min David Bowie skiva så mycket jag orkar. Sen hade jag pratat om att jag gärna ville ha en av Klimts tavlor Kyssen, och det fick jag, nästan. Tavlan föreställer en mor med sitt barn. Jag älskar den. Sen fick jag ett slags skulpturs träd som man t.ex kan hänga upp sina smycken. Med fick jag två böcker av min syster som jag ska börja läsa på en gång. Jag har börjat förvandla mig till ett läsfreak, det tycker jag om. Av farmor, farfar och mormor, morfar fick jag såklart pengar. Väl behövda pengar. Funderar på att köpa ett par vita skor från Keds. Får se om det blir av. Det som är synd att det är ett stort blått Kedsmärke där bak. Annars skulle jag redan nu ha dom på mig.

Nej, usch och fy och blä. Monligt slash blåsigt på min födelsedag.

Här är några av födelsedagspresenterna (långt ord) jag fick. Hey.
image273

jagtarfotografier.

Jo jag får väll tacka för tio minuters solhet idag. Sen blev det såklart regn.Det här är ju fullkomligt hopplöst att bli lika brun som andra efter deras semester utomlands. I bord to be white. Passade på att ta några kort innan det öste ner.

Jag gillar den här bilden. Jag gillar bokstavskuber. Jag gillar färgerna. Jag gillar färgen på gräset. 
Jag fick ihop det till en stark mening.

image268

 Farewell.

color of love.

Oh no säger jag nu. Jag måste tyvärr medela att vi nyligen har fått ett virus på våran dator. Så nu sitter jag på en annan av våra miljarder datorer. Javisst det funkar, men jag kan inte lägga upp mina bilder från Söderköping. Gah. Ni får helt enkelt ta och bita hårt i läppen och vänta tills mr Virus says bye bye.

Attbråpå Söderköping så måste jag ju lägga till det jag glömde skriva igår. När Sofia, Joel och jag var i Norrköping så kom det fram en ung tjej till oss och gav oss var sitt kort. Lite oväntat eftersom hon dök på ur tomma intet, okej lite smått överdrivet, men det passade in så bra.
Det var ganska likt ett sånt där förvaring för busskort som alla har. Men knappast. Överst på kortet stog det "Color of love" med färger. Så jag tänkte jaha, delar dom ut färgfemman gratis? Fel. Det var så att dom delade ut kondomer till ungdommar. Sofia blev helt förstörd och liksom ville göra sig av med det på stört. Joel och jag kunde inte låta bli och skratta åt saken. Men för henne lutade det åt ett annat håll och gav sin till Joel som blev ännu gladare eftersom han nu har två stycken. Wow, vissa har det bra. 
Skulle gärna lägga in en bild på color of love förpackningen, men det går tyvärr inte som sakt.

read in peace.

image256
image257
bild från sysidan.se

enveckamedsofia.

Tillbaka från en vecka i Söderköping med Sofia och hennes familj. Det har verkligen varit jätte kul, precis allting. Nada negativt. Så då ska jag smått och gott förklara vad som ingått i veckan. Först och främst fick jag en rundtur av Sofia i Söderköping där vi åt glass på Smultronstället, jag köpte en Mary Poppins, rekomenderar. Och efter det så passade vi på att köra mini golf i det jätte varma vädret. Yuk. Svettpärlor på näsan. Kan även skamligt berätta att jag förlorade. Efter rundturen åkte vi till Mogata där jag gav henne min present, som innehöll två biobiljetter en väska och tre slags badkulor. Något efter det så åkte vi ut till deras sommar ställe. Där har vi badat, åkt ut med båten, haft vattenkrig, ätit marängsviss, skrattat, spelat tennis, fotat, hoppat och allt möjligt. Haft helt enkelt jätte kul. Och när man ändå är i närheten av Norrköpings köpcentrum får man ju dock inte missa chansen, eller hur. Vi ringde Sofias kompis Joel och frågade om han ville följa med, såklart ville han det. Första gången jag träffade någon av Sofias vänner på riktigt. Han var verkligen jätte kul att vara med. Så där köpte jag fem plagg på myrorna och en kläning på h&m. Riktigt nöjd. Bl.a så var vi kort på Augustifestilvalen och hann åka med en ynka åktur. Men förstås så var det rätt lång egentligen. Och så rolig att man kissar på sig. Japp. Detta har vi gjort och lite till, om du nu klarat dig att läsa ner hela texten.  

Lägger till några bilder så småning om. Hej.


update.


yeppyepp.

en dag när ylva och jag var i båstad öste regner ner och min väska gick sönder. blev helt förtvivlad eftersom det en gång varit min mammas syster väska, som hon fått ärva. nu har det gått ett tag, och den fina med trasiga väskan fick ligga i ett hörn med damm. många funderingar men ingen ork om jag skulle ta mig till staden och lämna in den till skomakaren. men det blev dock aldrig av. till slut tog jag fram sylådan och för min förväntning lagade jag det. precis som ny. yes. en stor lättnad eftersom jag nu på måndag ska iväg till söderköping för att träffa sofia. yepp. längt tills dess.

idag har jag solat ihjäl flera timmar. klå det du.
so long

image255
tomato says hellu.


nyttblogginlägg.

image254

Vi var på utomhusbio i trädgårdsföreningen igår. Där vi såg en komedi vars namn jag glömt.

RSS 2.0