weekend


En bild från helgen då vi bestämde oss för att ha picknick på åkern.

Let's do it for the kids


Jag är så glad över att jag har så begåvade vänner i min omgivning. Igår var jag Sara och Ylva på välgörenhetsgalan, Let's do it for the kids, i Sagateatern. Även om jag har hört Melinda sjunga många gånger så får jag fortfarande alltid gåshud. Man blir så inspirerad att man nästan själv vill börja komponera musik.

blir alldeles varm i hjärtat




21 avril



Hade äntligen fått hem min efterskickade klänning från ASOS igår. Men när jag provade den blev det svårt att ens stäcka på armen för att den var så liten. Hepp, tänkte jag och tog med den med mig till stan så jag kunde skicka tillbaka den och få en större storlek. Det slutade med att jag fick betala portot för pengar som jag inte ens har. Vilken sur dag. Att det börjat snöa gjorde den inte precis bättre.

Men efter skolan så fikade jag med melinda och ylva som jag inte sett på länge, så det var himlans trevligt. Pratade om allting från astmasflås till att hamna i obekväma situationer.

Egon Schiele





here comes the sun


bored to death

Nu har jag börjat titta på Bored to Death där Jason Schwartzman (Rushmore, The Darjeeling Limited och Marie Antoinette) är med och spelar huvudrollen. Serien handlar om den trettioåriga författaren Jonathan som nyligen blivit lämnad av sin flickvän. Hon gör detta i syfte för att hon tycker att han dricker för mycket vitt vin och röker för mycket gräs. Ingenting känns vidare bra och att fortsätta att skriva på hans andra bok känns inte angeläget. Jonathan gillar deckarromaner och bestämmer sig plötsligt för att pröva arbeta som privatdetektiv. Han lägger ut en annons på nätet och fler klienter börjar att höra av sig.


teatime



Var på stan och budgetfikade med Olivia och Sara i torsdags. Vi hade nämlingen med oss lite eget fika istället, väldigt sparsamt. Efter det så gick vi till välgörenhetskonsterten på katedralskolan vilket var jätteroligt! Jag tror att alla som var där gick ifrån med ett leende på läpparna.

fantastiskt

Det var ett tag sen jag såg den, men jag känner för att skriva lite om filmen Fantastic Mr Fox.

 

Wes Anderson har skapat sin tolkning av Roald Dahls fabel som handlar om räven Mr Fox som är en före detta hönsjägare som lagt det kriminella åt sidan för sin familjs skull. Han har lovat sin fru att sluta med att jaga, men grubblande över sin tillvaro så bestämmer han sig för att planera sina tre sista kupper.

 

Filmen är gjord i stop-motion-teknik vilket gör den otroligt charmig. Det jag tycker så mycket om är hur detaljerad filmen är. Filmen präglas av allt från skräddarsydda kavajer till fina små syltburkar.

 







paperbirds



Titta vad som så fint hängde i bildsalen, massor av pappersfåglar i färgglada toner. 

kille + tröja + katt


det luktar solsken på min hud


Aurel Schmidt

Det gör det faktiskt. Har passat på att gå en promenad nu när solen äntligen är framme. Medan jag gått så lyssnade jag på Belle and sebastian. Deras låtar är så härliga att gå till att man kan inget annat än låta bli att dras med i musikens takt. Om man blundar kan man nästan se en hel orkester gå i parad bakom sig.

April 9, 2010

Jag blev hemskjutsad av Olivias mamma så jag slapp att gå den mörka grusvägen hem själv! Jag tänkte bara att jag helt enkelt tvungen att tala om det för alla mina 20 000 läsare (om inte mer?). För det är sånt jag gör.

Skämt åt sido så varit inne i stan och haft en jättemysig fikastund med sara olivia och madde. Alltid lika trevligt. Det är just dom stunderna som gör en så himla glad att man har så fina vänner!

Nu tänkte jag glömma bort verkligheten för ett slag och ägna resten av min kväll åt att kolla på True blood. Hehe.





permanent vacation



RSS 2.0