Lite av julen





Je suis venue à la maison

Jag är hemma! Sitter nu i vårt kök i min morgonrock och har precis ätit min drömfrukost. Filmjölk med alla möjliga frön, bananskivor och russin. Min hemankomst var ju nästan perfekt. När jag skulle försökta ta mig upp för den branta backen till vårt hus så ramlar jag, inte bara en, utan två gånger i snön så att mamma och pappa får springa ner och hjälpa mig.

Men nu är jag i alla fall här. Mitt första intryck var att allting kändes så himla litet och det kan nog bero på att huset i Paris har så högt i tak. Men igår så satt mamma och jag igång med julgodiset, rocky road och chockladfudge! Julstämning på topp och jag har nästan glömt hur fantastiskt fint det är med snö, allting är vitt utanför!



Dec. 17, 2010

Det känns som att det var precis igår man gick omkring i Paris med bruna bara ben. Men nu är gatorna nästan snötäckta och imorgon ska jag åka hem till Sverige. Under middagen idag så var de så snälla att de gav mig en julklapp, som visade sig vara en scarf. Sen var det min tur att ge klappar, en saladsskål, glögglass och juleskum. De blev jätteöverraskade och glada!

Nu måste jag packa min väska och förbereda inför imorgon. Jag måste upp klockan fem för att hinna.



Katt, hund och maränger

Två helger har passerat och jag har inte skrivit en rad. Men igårkväll kan jag i alla fall berätta att vi åt ute på Petrelle. Vi hade försökt att få bord förra helgen men det var fullbokat. Men igår med höga förväntningar, eftersom vi hade hört talats att det ska vara rätt så bra, så gick vi dit.

Vi tyckte så mycket om att man fick ta med sig maränger när man gick.

Jättegod soppa med truffel

Mimi med sin fina pälsmössa

Stina var också med!

En katt som nyfiket gick runt och hälsade på alla gäster. Det fanns även en hund också men den skrämde mig lite så jag fotograferade den inte.

Huvudrätten med rotfrukter och något annat som jag inte riktigt kan sätta fingret på.

Och så var Disa med, lika fin.

Sen efter några timmar vid Petrelle så gick vi till Pigalle och träffade danskar, otrevliga vakter och dansade fuldans.

Så var den fredagkvällen slut!

RSS 2.0