Juli 25, 2010



Snart åker vi iväg i det eviga regnet på väg mot fina Båstad. Det här året följer Olivia och Sara med vilket känns jättebra. Det här blir våran vecka tillsammans innan Sara och jag skiljs åt från Olivia. Det var ett tag sen jag fick reda på min värdfamilj och den verkar vara hur bra som helst. Huset är ett gammalt vackert hus som de succesivt renoverar. De har en trädgård där man från terassen kan se till Eiffeltornet! Och att mamman ägnar sin tid åt att måla tavlor gör det ju inte sämre direkt. Sara och jag som inte bor så långt ifrån varandra har också väldigt nära till flodet Seine.

16 juli morgon

Idag ska Sara, Olivia och jag bli intervjuade av Corren! Eftersom vi tre ska studera utomlands i höst så tänkte de göra ett litet repotage om oss. Jag ser verkligen fram emot det. På ett sätt kanske det här blir en offentlig verklighetsstämpel. Jag vet inte riktigt hur många gånger jag har sagt såhär, men jag kan inte riktigt förstå än det vi faktiskt ska göra.
Rosor från Bjärka Säbys slott.



you better run run run

Har fått min medicin mot det som jag trodde var astma, men istället var det mina luftrör som det var fel på. Nu efter att ha sprungit så känns det hur bra som helst! Jag lyckades springa hela rundan utan att få andnöd. Jag har alltid upplevt att det blir svårare med andningen när jag anstränger mig. Känns så himla bra att det problemet är ur vägen!




Juli 13, slottscaféa och bada

Vi var vid slottscaféet i Bjärka Säby idag. Det var himla mysigt och fint bevarat med gamla utsmyckade möbler. Längs kakbufén låg det skära rosor och spetsdukar. Därefter gick vi ner till badet. Amanda hade med sig sin kortlek så vi tog chansen att spela bubblan och hej knäckt. Jag har inte skrattar så mycket på länge kan jag säga.







morgonsol

Vi tittade på VM-finalen hos Olivia igår. Det är den första matchen som jag har följt faktiskt. Till frukost så bakade vi dem godaste scones jag någonsin ätit.


Track of time

Igår var vi i Norrköping för att gå på gratiskonserten Munken in the park. Vi hade med oss troligen världens godaste picknick. Sara bakade scones och jag amerikanska pannkakor. Där såg vi bl.a Anna von Hausswolff som var fantastisk bra och liknade lite dockan i Dunderklunsen. Vi tycke vi var tvunga att gå fram och hälsa på henne. Sen kollade vi på Anders i Moneybrother som dansade i sina ormskinnskor och sist Timo Räisänen som spelade sönder sina fingrar på sin gitarr. Det var helt enkelt en lyckad kväll!

Jättegod picknick

Madde fick massage av en kille som var på sin svensexa.

Anna von Hausswolff


mumin


Nu tar jag en kaffepaus från twin peaks. Ska nog göra lite äggröra också. Idag ska jag vara med Olivia som jag inte sett på jag vet inte hur länge!

Fire walk with me



Nu har jag börjat att kolla på Twin Peaks igen som är förmodligen en av mina favoritserier. Vad som gör den så bra är att under hela serien så finns den där suspekta stämningen vilket gör att man vill bara forstätta se vad som kommer att hända. Jag tycker också att musiken har också en stor betydelse, som stärker alla de hemlighetsfulla karaktärerna. Det är en salig blandning av ständig spänning, svart kaffe, drama, kärlek, övernaturlighet och dansande dvärgar.



Lååååång kjol

Var inne i stan med mon ami de Paris, Sara. Vi pratade lite om hur det kommer bli i tvåan och att man kommer på sig själv tänka, när man till exempel provar ett par skor, hur det skulle vara att gå runt i dem i Frankrike.

Hur som helst så köpte jag i alla fall skorna, som visserligen kanske kostade lite för mycket. Jag har ju på sätt och vis lovat mig själv att jag ska börja konsumera bättre och mer ekonomiskt nu när jag snart åker iväg. Det gick ju ganska bra i början av dagen, då köpte jag en kjol från myrorna för 40 kronor. När jag provade den så råkade jag av misstag ta sönder den så knappen föll av, men då sa jag att den saknades från början och fick 10% rabatt. Det är en väldigt sparsam metod som jag förmodligen ska fortsätta med.




Varamon, marknad och tivoli

Igår var vi i Varamon och badade. När vi klev av bussen i Motala såg vi att man kunde köpa crêpes så jag och Madde tänkte att det är inte ofta man får chansen att äta det så vi sprang och köpte en. Visserligen var det lite dumt för när vi gick närmare ståndet så såg vi att det var brittiska crêpes och så missade vi bussen till badet också. Men då spenderade vi halvtimmen på att kika runt på resten av markanden. Fanns jättegoda olivier och jag var nära att äta upp de efterlämnade olivkärnorna för jag trodde det var brända mandlar. Sen åt vi hollänska små kakor och torkade frukter. En fransk bjöd oss även på vad han kallade franskt kokain. Det var kokos med andra ord.


Amanda, Agnes P, Eleonor, Madde och Ebba

Underbart söta Madde och en fransman som gärna ville visa upp sig

Fina Amanda vid Varamon

Sen gick vi och köpte glass

Efter vi hade badat klart beslöt vi oss för att kolla in tivlolit i stan. Det var ett väldigt sömnigt ställe vi kom till.

Ebba i full fart!

Glada tjejer förutom Madde som ville hemskt gärna åka tekopparna

Måste bara skriva om den jättesnälla killen vid pressbyrån som bjöd på gratis korv och kanelbullar. Lycka!

RSS 2.0