Magpies, cross and butterflies

Igår förmiddag så åkte jag och Linnea in till St Paul för att hitta lite second hand butiker. Vi fann bland annat en otroligt säregen affär där det hängde uppstoppade djur och kors längs väggarna.

Jag har glömt att nämna att nu är Madames föräldrar här, alltså min värdmormor och värdmorfar. Dem är verkligen världens raraste och kan inte alls prata mycket engelska, vilket passar mig perfekt!





I blame coco

Igår var det en fest i skolan för svenska och franska elever. Men tråkigt nog så kom det bara fem franska och då kunde en av de svenska! Men det var trevligt även om jag och Mimi inte var där lika länge som de andra, eftersom vi skulle se Coco Sumner spela! Dumt som det var trodde vi att hon skulle börja spela vid åtta så vi stressade som dårar för att inte missa. Men istället visade sig att hon skulle började vid tio. Spelningen var på ett fantastiskt ställe som liknade en övergiven tågstation.



Grattis

Idag fyller finaste Sara 17 år så på morgonen innan jag tog tåget köpte jag en liten tarte aux fraise till henne. Efter skolan gick vi till en park vid Louvren och firade med macrones i den kanske varmaste dagen i Paris hittils!



Min skola



Även om det är en väldigt strikt skola där det bor både nunnor och munkar, så är den väldigt fin. Nästan lite kyrkliknande med de stora fönsterna och de nergångna trappstegen.

Det är kul att Mimi får vara med i alla hörn i mina inlägg. Hon säger att hon hatar bloggare, men det tror jag inte på.

Cantine



Jag tycker att det är helt fantastisk hur mycket mat man har att välja på här på skolan. Fransmännen brukar till och med gå före oss svenskar ibland för de är medvetna om hur lång tid det kan ta för oss att välja bland både förrätt och efterrätt.

Vendredi

Redan från första helgen förstår man hur fantastisk Paris just är. Allting, alla hus, alla gatulyktor, alla människor (nästan alla männsikor) känns så mycket mer vackrare här. På något sätt så vill jag göra allting på samma gång för det är så lättillgängligt att leva här.

Igår gick Mimi och jag till Seine för att äta lite kvällmat. Efteråt så gick vi in mot Paris för att möta Disa, Sara och Johanna.

Mimi!

Seine

Vi gick till en jättemysig bar där det fanns lite allt möjligt att titta på.

fikus et iris noir

Igår på min väg hem så köpte jag en fikus till mitt rum, som för tillfället ser väldigt stelt och kallt ut. Så jag tänkte att lite grönt borde hjälpa till. Någon dag ska jag gå till Montmartre och köpa affischer.


Croissant



The park

Vojne, Madame trodde jag hade försovit mig och på så sätt trodde det jag med. Men efter att tittat lite närmare på klockan visade sig att jag hur gott om tid som helst. Superskönt!

I alla fall så gick vi till en park igår och jag tänkte att jag borde lägga upp lite bilder från mitt område jag bor i.

Min gata.

Linnea och Sara stod och lutade sig mot ett fint hus, tills att den märklig man började schasa iväg oss och kastade grus.

Linnea

Seine

Sara

Andra helgen.

Det är så mycket man gör här i Paris som man glömmer bort att skriva om. Men igår gick jag, Sara, Disa och Linnea till nog den finaste godisaffären där de hade personal som plockar ut godis åt en. Tyvärr så var det fasligt dyrt så ingen köpte något.




week-end


Fredagen så firade vi Amina som fyllde år.


Mimmi hade fina örhängen.

Sen blev det att säga hejdå till födelsedagsbarnet och de andra.

Amina och Thomasine

Vi fick heliumballonger


Träffade en cocktailmilitär

Till slut var vi tvunga att åka hem.

La defence

Idag efter skolan gick jag till Monoprix där man kan köpa lite allt möjligt. Jag bestämde mig för att köpa ett block till skolan men när jag väl skulle betala hittade jag inte mitt kontantkort! Jag sprang hem och rotade igenom mina saker men kunde inte hitta det någon stans. Jag var precis påväg att ringa och spärra mitt kort när jag kollade i min kameraväska och voilà, där låg det. Ni förstår inte hur mycket jag svettades i just det ögonblicket.

Men idag besökte vi La Defence som är europas största affärsområde där det finns 3500 företag. Tyvärr orkade jag inte konka runt på kameran så jag har inga bilder att visa. Men jag kan berätta att man inte tänker Paris direkt när man ser det. I området finns det jättelika skyskrapor och syftet var att öppna sig mot framtiden.





Tyst som en mus

Det känns som att man tog vädret förgivet, för nu har det börjat regna här. Men till helgen ska det bli fint tack och lov!
Idag i skolan hade jag franska och jag känner mig verkligen som en tönt som vill ha läxor, men jag är så ivrig att få lära mig mer!

Pratade med Linnea och Sara idag om att man alltid försöker vara så tyst som möjligt när man är hemma. Till expempel som att stänga av väckarklockan innan den börjar ringa på morgonen eller att ta så lätta steg som möjligt när man är på rummet. Jag vet att det är otroligt fånigt beteende men på något sätt vill man ju inte hålla på att låta och väsnas de första veckorna. Fast jag känner faktiskt att jag börjar känna mig mer och mer bekväm hos familjen Claret.




Bonne nuit

Nu har jag varit här i över en vecka men på något sätt så känns det nästan längre. Jag märker hur mitt humör kan skifta från upp till ner. Ena stunden kan jag få så vansinigt mycket hemlängtan och andra stunden kan jag vara så otroligt glad att jag faktiskt är här!

Idag började vi skolan på riktigt vilket känns jättekonstigt eftersom den här veckan har varit mer som en semester för mig. Men det känns samtidigt bra att komma igång och börja komma in i skolrytmen. Vi har ju trots allt haft ett väldigt långt lov.

Imorgon tänkte jag försöka ta och gå till skolan. Hoppas jag inte går vilse!


Måste bara visa vad jag åt innan jag åkte med flyget till Paris. Väldigt mycket english breakfast!

Picknick?

Idag hade alla svenska elever på skolan en stor picknick tillsammans med sina värdfamiljer. Madame Claret berättade att trafiken vid Seine var avstängd för hela dagen för att värna för naturen. Så jag, Eleonore och Madame Claret valde att cykla dit och överallt längs vägen fanns de folk som också kom med sina cyklar, hoppstyltor, sparkcyklar och skatebordes. Det var riktigt häftigt! Det var nästan som att man ville bua ut alla bilister.

Men hur som helst så var picknicken jättetrevlig och det var kul att se vad de andra hade för typ av värdfamiljer. Otippat som det är fick vi dansa små grodorna som avslut.


Eleonor et Madame




Weekend

Eftersom min dator började tjuta helt utan förvarning en lördagsmorgon, så har jag inte vågat sätta på den förens nu. Men igår blev det invigning för första helgen i Paris och med det firade vi tillsammans på en kinaresturang och efter det på bron Saint Michel.


Vi var och badade på dagen och mötte en stor snigel.

Resturangen


Fotografering, Moulin Rouge och Seine.

Idag var det skolfotografering i en park nära Medéric och så hade vi vår första franska lektion. Efteråt fick vi lunchpengar så vi gick till Moulin Rouge för att äta där. Vi hade också hört att det skulle finnas en svensk affär i närheten och tillslut hittade vi den! Lite ironiskt att det ska ligga runt hörnet om alla sexaffärer. Men det var en liten affär med saker som riktig filmjölk som jag letat efter, men också svensk te som Himla gott, osthyvlar och russin! Jag har verkligen saknat russin inser jag nu. Ska förmodligen ta och gå tillbaka en dag och köpa ett paket.


Övar inför klassfoto

Disa et Mimi!

Satte oss vid Seine

Sara var fin i håret

Picknick istället för yoga

Lite sovmorgon fick man allt! Sen blev det att bege sig av till Pont de Neuilly som ligger ganska nära skolan. Vi tittade in ett bibliotek, ett jättefint badhus och en park. Efter det gick vi till skolan för att få lyssna på studeteknik och äta mat. De flesta franska eleverna verkar inte alls nöjda med maten men ska jag vara ärlig så är det så mycket bättre än vår Sodexobajsmat. Dessutom kan man välja på ungefär fem olika efterrätter.

Disa hade hittat ett ställe utanför Moulin Rouge där de hade grattis yoga. Vi gick dit och helt plötsligt hade vi hamnat i något slumkvarter som nästan var som ett annat land Fullt med folk som bland annat försökte sälja allt från guldsmycken till mönstrade tyger. När vi kom fram till rätta gatan visade sig att yogan var i ett bosattsområde Där kände vi att vi inte ville riskera att bli fångar i en sunkig lägenhet så vi gick och köpte ost och baguett och satte oss vid Sacre coeur.


Vad har du gjort idag? Äh, ätit picknick under Tour de Eiffel

Jag är så himla glad att jag dansar i mitt rum just nu. Jag känner bara att allting går bara bättre, både med franskan och att hitta rätt i kvarteren. Jag berättade ivrigt när jag kom hem för Madame Claret hur jag åkte med både tåg och buss.
Jag försöker så gott jag kan på franska och även om det inte alltid blir rätt så förstår dom oftast! Idag vid middagen t.ex så hade Madame Claret kokat päronhalvor i vinsås och placerat de vid maten. Så efter att jag hade tagit potatis och korv så la jag också upp efterrätten på tallriken! De skrattade åt mig och sa att det måste vara något modernt sätt jag kommit på.


Bilder från gårdagen.

RSS 2.0