En annan dag med vännerna på Le marché des enfants rouges


Ytterligare en dag med vännerna


Musée de la vie romantique

Det här caféet har vi väntat länge på att det skulle öppna. Det är himlans tjusigt och man får dricka ur fina koppar. Sen finns det en litet vattenfall där det längst ner simmar små guldfiskar.

Dag 1 med vännerna

Det var i onsdags som Sanja, Alma och Amanda kom till Paris. Vi gjorde lite allt möjligt så som picknicka (såklart) under Eiffeltornet, ta kort i photobooth, gå kvarteret i Le Marais, äta lunch i Le marché des enfants rouges, picknicka igen, äta ute på restaurangen Petrelle och dansat oss svettiga på Pompon.
Det första vi valde att göra var att äta jordgubbar i Luxembourgparken och spela kort.

påsklunch

Idag hade klassen ordnat en påsklunch i Parc Monceau. Passade på att för första gången äta en bit sill och till min förvåning så tyckte jag om det väldigt mycket.

Tape bar


Glad påsk

Det har varit fullt upp dem senaste dagarna. Jag har knappt varit hemma eller tid för att skriva. Min värdfamilj reste förra måndagen till Turkiet och eftersom jag inte får sova hemma själv fick jag vara hos Linn i två dagar. Vi lagade god mat ihop och solade i hennes innegård. Dessutom så cyklade vi som galningar på natten i Paris! Det var verkligen jättekul eftersom det knappt var något trafik som man behövde uppmärksamma.
Linns bild
Vi lagade bland annat det här. Det mest okomplicerade man kan göra eftersom pajbotten är redan färdig från början. Man kan göra även göra deserter så matpajer smakar lite som croissant.
Picknick i Place des Vosges

Filmkväll hos mig

Varken jag eller Disa hade lust att åka hem till någon av den andra så det slutade med att vi körde sten, sax och påse via skype om vem som skulle bli tvungen. Lyckligtvis så vann jag! Vi åt massor choklad och kollade på 8 femmes. En väldigt knäpp och rolig film som är som en slags fransk musikal med ett morddrama.

Min värdmamma var så fin att hon hade köpt croissants till oss. Dem satt vi och åt ute i vår trädgård

Måndag börjar bra

Ni anar inte hur glad jag är just nu! Min värdmammas föräldrar är här på besök under veckan. Så idag middagskonversationen kom vi in på konst och så bad hennes mamma mig om jag kunde visa henne vad jag har målat. Nu kommer jag verkligen låta självgod men hon välde ur sig med komplimanger och sa att hon tyckte att jag hade en jätteintressant stil. Hon nästan vägrade att släppa mitt ritblock. Jag visste inte riktigt hur jag skulle formulera mig med ord hur glad jag blev, men jag sa att hon var väldigt snäll att säga så. Då svarade hon bestämt att hon inte sa det för att vara snäll utan att det var verkligen någonting hon tyckte.
Övrigt idag så har skolan varit alldeles tom på franska elever eftersom dem har redan börjat sitt påsklov. Så idag för första gången fick vi tillåtelse att gå på gräset. Vi passade på att äta vår lunch där.

lördag

Vi hade frukost/lunchpicknick vid Seine.
Vi provade för första gången Disas polaridkamera. Här är första bilden. Först var den helblå men blev senare till rosa ju längre vi väntade

fredag

Söndag och jag måste verkligen ta tag i allting i skolan just nu. Min skolmotivation har aldrig varit så dålig som i år. Jag trivs jättebra på skolan men jag är medveten om att jag ofta prioriterar Paris framför att plugga. Vilket leder till att jag står och trampar på samma ställe en hel söndag utan att få mycket gjort. Det som jag känner går bäst i skolan just nu är franskan, och det är ju bra för det är ju en av anledningarna jag är här!
Men idag ska jag skriva listor och skaffa mer framförhållning. Tyvärr så hjälper det inte mig att det är klarblå himmel och sol ute, jag vill bara ut!
Mimi på skolgården. I det vita huset bor nunnorna. Eller nunnan eftersom jag bara sett en.
Mimis praktiska skor
Och så lite skolmat
Här ritade jag vid Seine med Anne-Laure som jag lärde känna under en ritkurs. Med var också hennes pojkvän och hennes bästa kompis som pratade om allting och ingenting. Det var lite märkligt för det första han gjorde när vi hälsade var att filma mig och Anne-Laure när vi gick ner i trapphuset. Men han var rolig och berättade att han tyckte att mitt hår skimrade i solen.
Sen blev det kväll och jag Disa och Mimi åt ute i Oberkampf
När vi skulle gå hem så stannade vi på vägen vid kanalen och satt där en stund.
Sen fick slutligen Sofia och Linn vara med och då gjorde vi chokladbollar som vi sen åt på Mimis golv.

Sommar

Det känns som att jag bara flänger fram och tillbaka mellan huset och Paris. Mest spenderar jag tiden i Paris eftersom det är så himla varmt och skönt ute nu. De senaste dagarna har varit så händelsefullrika. Jag har jobbat som "modell" för en ritkurs, ätit ute med Disa och Mimi på en otroligt säreget ställe, suttit vid Seine på kvällen, ätit chokladbollar på Mimis golv då vi pratat om hemliga och pinsamma saker, ritat vid kanalen, haft lunchpicknick och tagit polaridfoton med Disas kamera. Men ikväll ska vi fira Stina som fyllt 18. Vi ska äta ute på fina Le China.
Jag och Mimi vid skolan. Resten av alla bilder lägger jag upp på söndag

1 April, Lucha Libre

Vi åt ute på Le China i fredags med Linns föräldrar som var på besök. Efter en trevlig middag med god mat gick vi till en brottarbar som vi pratat om att gå till ett tag, men aldrig blivit av. Det är ett väldigt trångt ställe där ovanvåningen är en bar och nedanvåningen en brottarring. Vi hade rätt höga förväntingar på matchen men till vår besvikelse så förstod vi att allting redan var uppgjort. Varje slag, volt och smäll var ju som en koreografi. Men det gjorde ju inte så mycket. Det var faktiskt väldigt trevligt ändå och efter en stund traskade vi vidare till baren Le piano vache.

RSS 2.0