Fjärilar

När jag fyllde arton fick jag denna fjärilstavla av Disa, som hon hade köpt på en loppis i Peru. Hemskt fint! Fick dessutom en av mormor och morfar så nu har jag nästan blivit något av en fjärilssamlare.

Lördag på festivalen

På lördagen fick jag sätta på mig den gulafula Popagandatröjan och börja jobba. Mitt pass var från ett till tolv på natten. Till min förvåning så gick passet väldigt snabbt! Tog till visso en del raster för att kunna kika på många av dem banden som jag ville se.
Här sitter vi och ser på Syket
Jenny Wilson and Tensta Gospel Choir. Så bra!

Frukost hos Filippa


Popaganda

Jag jobbade som funktionär på Popaganda förra helgen. Jag hade arbetsuppgifter att se till att inget olagligt kom in på festivalområdet och kolla så att banden satt som de skulle. Fredan var jag ledig så då passade jag på att se Henrik Berggren, Serenades och såklart Arcade Fire.
Häng utanför festivalen
Serenades

Frukost/brunch


Lördag

På lördagen gick jag Disa och Felicia till Hermans och åt buffé så att vi nästan storknade. Allt möjligt gott i vegetarisk matväg kunde man hitta. Jag åt mig igenom tre stora portioner. Jag pratar om bönor, kikärtor, humus, auberginegratänger, friterade kikärtsbollar och pastarätter. Mycket gott som fick ens smaklökar att explodera. Fantastiskt!

Frukost dagen efter


Kräftskiva på Värmdö

Nu är jag tillbaka efter att ha varit i Stockholm över en långhelg för att hälsa på Parisvänner. På torsdagen hade vi kräftskiva hemma hos Felicias sommarstuga i Värmdö. Vi badade, sjöng snappsvisor, bastade och hade fantastiskt roligt! Det är faktiskt inte alls så krångligt som jag trodde att det skulle vara att ha vänner i olika städer. Jag tycker vi lyckas väldigt bra och väldigt snart ska vi åter tillbaka för att fira Emmas födelsedag.
Lyckades inte ta så många bilder under kvällen, men det är två av de få som blev bra.

Väldigt mycket snarton

Första dagen i skolan imorgon och jag fyller år. Det är precis som när jag var liten, då jag tvingades upp tidigt på morgonen för att hinna med både födelsedagsfrukost, presentöppning och att göra sig fin till skolstarten.
Dessutom så bestämde jag mig idag efter mycket fram och tillbaka att stanna kvar i min bild och formklass. Under två veckor funderade jag på om jag ändå inte skulle byta till sam-språk, men efter att pratat med min bildlärare känner jag mig säker. Om jag ska söka vidare till någon konsthögskola i framtiden, varför ska jag då behöva ta en onödig omväg? Istället får jag under mitt tredje år på bild tid att jobba på mina arbetsprover. Att gå bild ger mig varken färre valmöjligheter eller begränsar mig på något sätt. Men jag låt oss säga att jag skulle ändra mig och istället vilja bli civilingenjör (kommer aldrig att hända), finns det inga större hinder för mig att bli det beroende på vilka val av kurser jag väljer i trean.

Kanske ett självporträtt, kanske inte


Nationalpark, Krka






Länge sen jag ritade


Andra dagen. Sjöborrar och omelettlunch


Frukost, stranden och restaurangbesök


Zadar

Nu är jag hemkommen från en vecka i Kroatien. Vi bodde i Sanjas lägenhet som ligger lite utanför Zadar. Från balkongen hade vi havsutsikt så givetvis spenderade vi mycket tid vid stranden. Annat som vi gjorde var att åka till Krka som är en nationalpark med vattenfall, gått på lite småmarkader, ätit god pizza (frutti di mare) och plockat fikon direkt från träden.

RSS 2.0