ett öga rött


Nu påväg mot bättringsvägen från min envisa förkylning, så får jag ögoninflammation!! Vad är det här för skit?! Jag kunde nästan gråta av trötthet igår och slita ut min vänstra öga. Jag orkar inte gå upp klockan fem varje morgon av egentäppta näsborrar och vrålande hosta.

Drömmen


Jag drömde en jätte konstig dröm inatt. Den utspela sig på min förra skola, Berzeliusskolan. Allting var som vanligt, folk gick till sina lektioner och lärarna undervisade. Men plötsligt så blev hela skolan attackerade av onda trollkarlar som ville ingenting annat än att förstöra hela skolan. Lärarna samlade ihop sig för att försvara skolan och lyckades att besegra dem som tur var. Men efter den dramatiska händelsen så beslöt sig lärarna att göra så att alla elever glömmer sina tre år på skolan och börjar om som sjuor igen. Så nästa dag började eleverna gå till skolan som sin första dag, alla utom jag som fortfarande kom ihåg vad som hade hänt. Jag försökte förklara för alla som gick förbi mig att vi hade attackerats av elaka trollkarlar och att lärarna hade lagt en formel på alla elever så att dem inte minns någonting. Men ingen trodde på mig, istället så skratta dem mig rätt upp i ansiktet! Jag sprang genom korridoren för att hitta Sara och Olivia. Men när jag väl började prata så tittade dem frågande på mig, lika så hade dem också glömt alla tre år! Det var så hemskt. Tanken att alla skulle börja om från början utan jag som var tvungen att spela om alla händelser i mitt liv. Men så fick jag en idé! Nästa dag så tog jag med mig en hel bunt av foton av dem tre åren som hade gått. Jag satte upp alla fotona på anslagstavlan, synlig för alla på skolan och folk började häpna. Men efter en kort stund så tog lärarna ner fotona och sa: "Det är för ert egna bästa".

     Sen vaknade jag och min första tanke var hur jag nu skulle övertala dem andra om vad som hade skett. Därefter så förstod jag ju såklart att det var bara en dröm. Men den kändes så äkta på ett sätt att jag nästan lurade mig själv.


Juni



Igår var det till slut avslutning i kyrkan och alla nior var samlade inför den sista dagen. Inne i kyrkan var det kvavt och luktade som en gammal kyrka vanligtvis gör. Under avslutningen delades stipendier och betyg ut. Blev riktig överraskad att jag faktisk fick mvg i hemkunskap! När vi sedan marscherade ut ur kyrkan fick jag blommbuketter från höger och vänster så att hela jag var en blomsterbukett!
   Efteråt åt vi ute på Riva och fikade därefter hos farmor och farfar. Kvällen blev av i trädgårn, där nästan hela skolan var. Det kändes att man kunde prata med vem som helst. Lite dumt att det inte var så förut. Men kvällen slutade väldigt bra och dessutom fick vi syn på en fransman som vi pratade lite med. Senare så åkte sara och olivia hem till mig. Jag känner bara att den här sommaren kommer bli så himla bra!

fjädrar


Här är mina nyinköpta ögonfransar!

Idag har vi lämnat in nycklarna till skåpet. Känns jättekonstigt att en annan person ska ha den på sin nyckelknippa istället för min. På engelskan gjorde vi inget annat än att sjunga gammla låtar med gitarrspel, fint! Sen hade vi avslutningsmiddag på konsert & kongress. Kycklingspett och glassbåtar!

presto, färska smörgåsar på momangen!!


Foto: Sara 
Vi var ganska blöta


Kom precis hem från titti där sara, jag och siri hade sovit efter friluftsnatta. Oh jesus vad det känns i rumpan. Vi började att cykla ungefär vid nio sen kom vi hem vid tre. Så himla härligt var det, (om man bortser från regnet och kylan) att se hur det började ljusna var helt fantastiskt! Men jag har faktiskt haft super duper kul! Det är svårt att beskriva känslan hur det var att cykla mitt i natten. Det var ingen trafik alls så vi tog upp hela vägen. Men idag ska jag ta det lugnt och läsa. Underbart!

Kram 

rom


Idag slog det mig att jag, på helt egen hand ska åka till rom! Allt i en ända salig blanding med förväntan och glädje men även en hel del nervositet. Jag tror och hoppas att det kommer bli hur bra som helst, och att jag verkligen kommer att trivas med Alessias familj. Nu har ju tyvärr mamma redan informerat dem att jag har läst italienska i två år. Undrar hur stora förväntningarna är att jag faktisk kommer förstå språket. När jag i ett tapert försök att prata så snyggt som möjlig, kan jag komma på mig själv att jag låter mer finsk än italiensk. Hur ska det här gå egentligen? Kommer jag att sitta och tvingas konversera på italinska/finska vid matbordet? Jag kan ju alltid låtsas begripa genom att le och nicka lite artigt. Det kommer säkert att gå bra!

KRAM

RSS 2.0