Mon stage

Klockan åtta imorse var jag för första gången på plats på min praktikplats. Det var jättespännande att få hjälpa till att göra fina små bakverk och matpajer. Dessutom så såg bakelserna inte bara goda ut, de luktade helt fantastiskt! Det var nästan svårt att motstå frästelsen men jag valde att låta bli för att ge ett bra första intryck.
Förresten så hade vi vår körkonsert inför värdfamiljerna igår på Svenska Insitutet.
Så här såg vi ut!

Dagen efter Fias födelsedag åt vi en brakfrukost/brunch!


Fias födelsedag på Ave Maria


Hipp hipp

I lördags var det Sofias tur att fylla 18 år. Vi firade det med en picknick vid Bois de Boulogne. Vi hade förberett med allt från franska bakelser till fryst pizza som vi värme i solen.

Sista lunchen på St. Do


It's my best friend. Always happy. No questions.

I torsdags så behövde jag inte sitta barnvakt så jag åkte istället hem till Mimi och sov över där. Vi lagade kronärtkockor och kollade på Léon.

Musée de la vie romantique



Se vad jag uppdaterar

Dagen efter tapaskvällen åt vi (som hade sovit över hos Mimi) frukost vid St. Martin kanalen. Kan nog vara det bästa sättet att börja sin dag på. Vi hade köpt allt möjligt gott så som bigarråer, ost, jordgubbar och något så otippat som baguetter.

Tapaskväll hos Mimi

Förra fredagen så hade vi tapaskväll hemma hos Mimi, vilket blev hur lyckat som helst. Det var ett himla ståhej i köket och vi stressade för att hinna innan Linn skulle komma. Vi hade planerat att överraska henne eftersom hon nyligen fyllt 18-år. När hon väl kom var maten färdig, ballongerna uppsatta och människorna på plats. Hon blev hur glad som helst! Det blev att vi satt utspridda på Mimis golv och åt bland annat jättegoda burritos.
Senare dansade tills benen nästan gav vika och efter en stund åkte vi till Pompon för att dansa lite till.

Yamazaki

Tidigare idag mötte upp min handledare för praktiken. Den börjar den 30 maj och det är nämligen så att det är ett pâtisserie med en blandning av franska och japanska bakverk. Det kallas så mycket som Yamazaki och Monsieu Sylvain, som är chef på konditoriet, var jättepositiv inför att jag ska jobba där. När jag frågade om vad för slags uppgifter det är som jag kommer få göra lät det som att jag kommer få baka en hel del. Ska bli så himla kul!
Jag har verkligen ingen passade bild, men jag lånar den här från Linns blogg.

Sommarplaner

Nu är mina sommarplaner en aning tydligare. Jag har efter många om och men bestämt mig att OK jag ger Emmaboda en chans, så nu är biljetten dit bokad. Dessutom ska jag i början av augusti åka till Kroatien med Sanja, Amanda och Sara! Vi kommer att bo i Sanjas lägenhet i en kustort som heter Zadar. Det kommer bli makalöst bra!

Encore une fois, chez Mimi

I fredags hängde vi hemma hos Mimi hela kvällen. Vi lagade en gudomlig måltid, det blev rotfrukt i ugn, medan vi drack vin från Loiredalen, åt choklad och kollade på filmen Trainspotting. Vi pratade och höll med om vilken fantastiskt bra tillvaro man lever i här.

Le marché aux Puces

Jag, Disa och Linn var morgonpigga och beslöt oss för att åka till Le marché aux Puces de Vanves som är en stor loppismarkad. När man trodde att det skulle ta slut visade den sig vara ännu längre än vad man hade anat. Vi fyndade alla möjliga saker. För min del blev det ett litet foto på en man som bär fina skor och en vinylskiva av Jacques Brel.

Picknick med klassen i Bois de Boulogne


solnedgång i Loire


Fattig

Jag trodde jag hade 37 euro på mitt konto men det visade sig stå i kronor istället. Vad trevligt tänkte jag. Får förklara för värdfamiljen att jag verkligen inte har råd att äta ute i helgen. Min plan är att kolla på film och köpa choklad, för det har jag faktiskt råd med!

Måndag


slott


Loirdalen

Förra veckan åkte vi på klassresa till Loiredalen för att kolla på slott och besöka Leonardo da Vincis hus.

Favela Chic

Min vän Sofia och hennes klass var i Paris i en vecka. Vi passade på att äta ute tillsammans på Favela Chic.

Frukost

Jag har inte sovit hemma sen i onsdags, istället har jag bott hos Mimi i hennes lägenhet för en stund. En morgon kom vi på den makalösa idén att baka scones.

Kina och Italien

En dag då vi hade en lång håltimma passade jag Linn, Disa och Mimi på att åka och upptäcka Chinatown. Det var inte riktigt så som jag hade tänkt mig det men det var ändå på lite charmigt på sitt egna vis. Jag hade tänkt att det skulle vara fullt med trånga smågator där allting ständigt är i full rörelse. Det som jag trodde skulle vara Chinatown visade sig istället vara ett ganska så lugnt område. Vi hittade en kinesisk affär där det fanns allt från fint porslin till stora flygande drakar. Mimi hamnade i extas och sprang lyckligt runt och plockade på sig både porslin och parasol! Efter det så bestämde vi oss för att prova på lite kinesiska bakverk som vi åt i en lekpark.
Till sist kände vi att vi hade fått en tillräcklig dos av Kina, så vi beslöt oss för att åka till Place d'Italie.

RSS 2.0