Forêt Domaniale de Montmorency

Idag efter lunchen åkte jag Madame, Monsieur och Eleonore till en skog som ligger en bit ovanför Paris. Om jag ska vara ärlig så trodde jag först att dem frågade mig om jag ville hänga med på en promenad. Men så satte vi oss i deras bil och efter en tag var jag tvungen att veta vart vi egentligen skulle. Det var en skog som heter Forêt Domaniale de Montmorency där vi letade nötter och svampar. Det var verkligen jättekul att äntligen hitta på något tillsammans med familjen! Medan vi plockade så sjöng vi bland annat gamla Beach boys låtar.




Le marais

Idag började jag skolan klockan två med en kurs om fransk kultur. Den här gången var vi i Le Marais som betyder träsket, vilket är lite ironiskt eftersom det verkligen är ett av de fina delarna i Paris. Dessutom så var vi och besökte museet av Victor Hugo som är författaren till bland annatLes Misérables och Ringaren i Notre Dame.




Chocolat

De två senaste dagarna har Linnea, som bor rätt så nära, sovit i mitt rum eftersom hennes värdföräldrar skulle resa bort. Vi ägnade kvällarna åt att kolla på film och äta chokladfondant som vi köpt på Monoprix. Ljuvligt gott!

Det här är förstås inte en bild på den vi åt då. Utan från resturangen Le China då mina föräldrar var på besök.


Le temps passe très vite ici!

Tiden går fort för nu har löven börjat skiftat färg på träden. Hösten är verkligen min kopp av te.

Jag tänkte skriva några rader om vår helg. I lördags så firade vi en fransk tjej som fyllde år. Hon heter något så fint som Flora och där var också runt åtta andra fransyskor, så vi har pratat franska som bara den. Vi gick till en resturang och åt sushi och tårta som de hade tagit med sig. Det var jättetrevligt och vi pratade franska så mycket vi kunde!

På söndagen så gick Mimi, jag och Disa till en loppmarkad, Marché aux Puces, som vissa menar är den största i hela världen. I början av marknaden var det ganska fult, men om man går en bit in så hittar man den fina delen med antika möbler, smycken och gamla böcker. Det fanns så mycket fint att titta på!
Sen gick vi på bio och såg Rosmarys Baby



Lördag

Söndag


Jag vill äta frukost med er



Mamma och pappa

Förlåt jag ska börja skriva oftare. Men man kommer hem sent om dagarna och äter dessutom ganska så sent. Hur som helst, idag kändes allting så himla bra! Religionsprovet gick bra, franskan flöt på och så gick jag och några till ett café där man kan köpa jättegoda macrones. Men jag köpte ingen för min ekonomi svajar lite just nu.

Men jag måste ju skriva om min helg, för det var då mina föräldrar besökte mig! Det kändes lite konstigt att möta upp dem för det blev på så sätt mer verkligt att jag faktisk bor här. Men oj vad skönt det var att ha dem här, men tiden bara försvann! Men vi har hunnit med en hel del, bland annat besökt Saint Chapelle som är en gammal kyrka. Vi har ätit mycket god mat, till expempel på Le China som är ett rätt så fantastiskt ställe med asiatisk mat med jazzig miljö. Vi beställde en himelsk choklad dessert. Sen har vi också passat på att äta frukost på Ameliecaféet.







Lunch

Det har varit sånt himla bra väder de senaste dagarna. Förut idag satt jag och Sara i parken och lunchade ihop. Det var nästan som att man somnade.





sånt som är fint


Ångrarna

Nu har jag tittat på dokumentären Ångrarna som handlar om två män som genomförde könsbyte för ungfär 40 år sedan. Nu idag berättar de hur de ångrar sig att dem gjorde operationen och vill fortsätta sina liv som män. Den var så himla fin och sorlig på samma gång. Att få höra deras dialog med varandra var ungefär som att se på en film.



schiele



Dem här skulle hänga så fint i mitt rum.

Idag vaknade jag åter igen klockan fem prick och kunde inte somna om. Förstår inte riktigt grejen med det, men så bestämde jag mig för att stanna hemma.

Snart så

Sitter och tänker på hur fint det egenligen är att längta. Utan det skulle man atagligen ha en mer likgiltig livssyn på saker och ting. Men jag kom och tänka på det nu eftersom mina älskade föräldrar kommer och hälsar på mig snart! Vi har också bestämt att de ska äta middag här så det ser jag verkligen fram emot. J'ai hâte de les voir!

Nä nu ska jag ladda med en till kopp te och bli frisk!


Chez Mimi

Hope there's someone

Jag tror att jag har upplevt en av de värsta nätterna i mitt liv. Eftersom mitt imunförsvar är helt värdelöst så jag vaknade jag klockan fem på morgonen av alla sorters ont. Det är verkligen inget jag tycker om. Blir nästan alldeles snyftig och liten när det är omöjligt för mig att somna om.

Dricker te och lyssnar på Antony and the Johnsons under tiden jag försöker memorera antikens Grekland. Åh hjälp vad man associerar av att höra på musik. Jag får en bild i mitt huvud av någon vinter då jag, mamma och pappa sitter och äter middag medan vi lyssnar. Sen så det luktar sådär juligt och fantastiskt.


hår



Är lagom trött och känner att min förkyldning sitter djupt nere i mina bihålor. Min mamma och pappa har skickat ett paket som väger tio kilo med kläder. För om det är något jag saknar så är det koftor och jackor!

Samedi

Helgen var lite rörig men det är svårt att få en tråkig helg i Paris. I alla fall så var det lördag och vi tänkte ägna dagen åt att fira Saras födelsedag lite i efterskott. På dagen bestämde vi oss för att hyra cyklar vilket var väldigt trevligt, men det var också svårt att vara avslappnad när man cyklade i fransk trafik. Dessutom så hamnade vi mitt inne i ett protesttåg!
Nu till det mindre roliga, vi anar att när vi betalade med våra kort i cykelatomaten att någon snode våra koder. I Mimis fall så är saknas 300 euro från hennes konto, för Sara är det 150 och mig 100 euro. Känns verkligen jättedumt och när jag pratade om det med mamma kunde jag inte rå för att få gråt i halsen. Antingen det eller så har själva företaget tagit pengar som de förhoppningsvis senare betalar tillbaka.

Men det visste jag inte om förens på söndagsmorgonen. Så lördagskvällen blev ändå rätt kul men som sagt rörig, eftersom vi gick omkring så himla mycket. Så nu har jag stora blåsor på fötterna.


Brevid oss var strejken


Förresten, någon som vet något sätt att få bättre kvalite på sin bilder man lägger upp?

Vendredi

I fredags var vi hemma hos Mimi. Vi hade lagat crêpes med ägg och ost som vi satt och åt på hennes golv. Till efterrätt åt vi ännu mer crêpes med banan och nutella medan vi lyssnade på fransk musik.




RSS 2.0