Marché aux puces.

Igår tog jag bussen in till stan. Jag kliver av vid Gamla Linköping och där står Disa som ser lika förvånad ut som jag gör. Både visste ju om att vi bor i samma stad men det var en konstig känsla att se henne i Linköping. Det var som att det inte riktigt stämde överrens. Vad gör du och står här för? Du ska ju vara i Paris?
Men jag är hur som helst jätteglad att det är som det är. Igår gick Disa, Hrönn och jag på bakluckeloppis vid Folkets Park. Jag köpte ett gammal Diorklocka, Rhönn köpte facklor och Disa köpte LP skivor. Sen gick vi till Dahlbergs café där självaste Ragnar Dahlberg satt. Det ni! (Egentligen vet jag knappt vem det är. Var tvungen att googla fram namnet.)

Photobooth


Förresten!

Jag har upptäckt att jag har alldelse för mycket oanvända kläder som jag vill göra av med. Nu har jag bestämt att jag ska försökta sälja lite här på bloggen. Bra va?

Svensk mat och packa upp ett år av sitt liv

Det här är bara andra dagen och jag känner redan att jag är rastlös. Jag vill till Paris och fika på La museée de la vie romantique, jag vill till Le Marais och gå på bögklubbar, jag vill väsa åt iqbefriade män på metron, jag vill gå på bio i Odeon, jag vill ha brakfrukostar med kollektivet i lägenheten, jag vill sitta på båten Antipod, jag vill slumpmässigt ta metron någonstans och se vart jag hamnar. Jag vill så mycket.
Men samtidigt är det skönt att vara hemma. Mammas mat är det bästa som finns!

Mama Shelter

Så här såg lite av sista kvällen i Paris ut. Väldigt nära lägenheten finns det en restaurang som kallas Mama Shelter.

Lägenheten där vi bodde


Första dagen hemma

Nu ligger jag i min stora mjuka säng till skillnad från den som jag sov i hos min värdfamilj. Men i den har jag sovit klart i och kommer för resten av året stanna i Sverige. Det känns otroligt konstigt och jag är rädd för hur det kommer att vara att bo här i Linköping igen. Jag vet garanterat att jag kommer sakna vardagen med alla vännerna i Paris.

Jag kommer sakna att man alltid på något sätt lyckas upptäcka nya platser varje dag.
Jag kommer sakna att se grannen mitt emot ha trekant med två andra män.
Jag kommer sakna att gå ut i Paris på kvällarna
Jag kommer sakna att dricka vin med mina vänner oavsett vilket tid på dygnet det är.
Jag kommer sakna att laga mat åt mina vänner.
Jag kommer sakna att prata franska.
Jag kommer sakna att lyssna på Billie Holiday på hög volym i lägenheten.
Jag kommer sakna att picknicka i parker.
Men främst kommer jag sakna alla vänner som jag har lärt känna!

Midsommar i Paris

Vi firade midsommar på svenskt vis i Buttes Chaumont. Vi hade köpt sill, gravad lax och svenska köttbullar på IKEA. Vi hade till och med snaps och istället för en midsommarstång dansade vi runt maten.
Här sitter Linn och är fin.
Fia, lika fin hon.
Här är vi! Jag är så himla glad över att Disa bor i samma stad som mig. Kommer sakna de andra så jävla mycket!
Och till sist har vi tjusiga Felicia!
Vi sjöng alla möjliga snapsvisor som vi kunde komma på.

Photobooth


Lunch i Odeon

I förrgår åt vi en trerätters lunch i Odeon. Restaurangen var verkligen jättefin med jugenstil. Lite samma stil som metrouppgångarna har här i Paris. Sen får jag inte glömma att skriva att jag åt min alldeles första tartare de boeuf.





Fête de la musique

Här sitter vi vid Place de Vosges och äter macarones på Carette medan en orkester spelar i bakgrunden.






Hej


Mys

Jag har varit ute och sprungit i regnet och nu sitter resten av kollektivet och tittar på film. Jag tycker så mycket om dem. Tråkigt nog så har vi vinkat av Thomas som åker hem till Sverige lite tidigare än oss. Så nu är det bara jag, Felicia, Fia, Linn och Disa kvar. Och idag i Paris så är det Fête de la musique över hela Paris. Lite överallt spelas det all möjlig sort musik, allt från jazz, r&b, soul, electro, pop, rock.

Kaffe och handla böcker vid Seine

Efter att spenderat kanske lite för mycket tid i lägenheten gick vi ut och mötte upp Linnea och hennes syster. Det var en rätt så märklig känsla att röra på sig tyckte vi, men jag tror bestämt att vi behövde det.

Lunch efter avslutningen



Avslutningen


Sista kvällen i Mimis lägenhet


Första frukosten/brunch

Bestod av allt möjligt som nektariner, apelsiner, melon, bananer, croissanter, musli och blaskigt kaffe. Fantastiskt!




Vår lägenhet i Alexandre Dumas

Nu har kollektivet installerat sig i lägenheten. Den är inte särskilt stor men vi sju lyckas ändå få plats på något vis. I lägenheten kan man hitta ett piano, en naken docka, en snowbord i köket och mängder med olika tesorter. Den är lite bohemiskt inrett och har märkliga tavlor som säkerligen ägaren har målat. Igårkväll lagade vi vår första middag tillsammans. Kronärtskockor, steak haché och haricots verts som vi åt upp ganska så snabbt. Vi förstod inte hur klockan redan hade blivit halv tio och stressade iväg till Rosa Bonheur. Parken där stänger nämligen rätt så tidigt. När vi anfådda kom dit var parken såklart redan stängd. Vi tog ett beslut att faktiskt klättra över stängslet som hade vassa stålspetsar högst upp. När vi väl kom in blev vi bemötta av en grupp ordningsmän som eskorterade oss ut från parken. De sa att vi måste ta andra ingången om vi vill komma in på Rosa Bonheur.

Vi har det väldigt bra men visserligen känns det ledsamt att några personer saknas i vår lilla grupp. Många har redan i lördags åkt tillbaka till Sverige. Vi saknar er väldigt mycket ska ni veta!

Därefter gick vi ut


Gårkvällen var färgglad


Avslutningsmiddag

Igår hade vår klass avslutningsmiddag på svenska klubben Cercle suédoise. Alla som var där var fint uppklädda med antingen långklänning eller fluga. Dessutom åt vi traditionell svensk mat som skagenröra, lax och jordgubbar med grädde. Under middagen sjöng vi svenska allsånger så det bara ekade ut genom fönsterna. Vi blev faktiskt tvungna att stänga dem i fall att vi skulle bli tillsagda av grannarna brevid. Det var också utdelning av Årets. Jag blev passande nog årets tupplur eftersom jag somnar så lätt när jag sitter ner på stolar. Jag vet inte riktigt varför men jag tror att det ligger något i att min pappa också gör det.

I alla fall så känns det verkligen skittrist att lämna den här klassen! Har lärt känna så många otroligt intressanta människor som jag kommer sakna.
Ja, den här bilden är visserligen inte så skarp på Fia MEN det här är min blogg och så här såg jag ut igårkväll! Så, där sa jag det.
Det är verkligen en jättefin lokal som vi fått turen att sätta prägel på.

Att somna på metron är ingen bra idé


photobooth


Lunch, le marche des enfants rouges

Men jag vet, en till matbild, kul. Men det var så gott!

Comptoir general, båt, pompon och chacha

Igår var på på Comptoir general som man aldrig kan få nog av. Alltid lika mycket folk så att man får jaga efter sittplatser. Sen måste man också ställa sig i en lång kö om man vill äta eller köpa dricka. Där får man ett kvitto som man sen ska visa upp i en annan kö för att sedan få det man beställt.
Därefter gick vi till en bar som ligger på en båt vid kanalen Saint Martin. Hur fint som helst, kunde ha stannat där hela kvällen egentligen, men vi som tycker om att flänga runt gick vidare såklart.

Idag var vi på Parc Asterix. Den gula berg och dalbanan åkte vi bland annat.


Musée d'art moderne



En kaffe i Le Marais med Fia och Disa



En te i Moskén

Det här stället tröttnar man aldrig på. Först kommer man in till en fin innegård där folk sitter antingen och dricker mintte eller röker vattenpipa. Går man så kommer man till restaurangen där man kan sitta vid fina guldfat som bord. Fint som snus är det och igårkväll åt vi middag där. Jag har insett att jag är svag för markockansk mat.

En kaffe i Le Marais med Mimi och Disa


En kaffe i Dupleix med Linn och Sofia


En kaffe i Odéon med Disa


Tokyo och moské efter praktiken

Jag tappar greppet om dagarna, men jag tror att det var i torsdags som jag och Disa gick till Palais de Tokyo. Där finns det en väldigt bra bokaffär.
Sen åkte vi till Mosken och träffade dem här!

Rosa Bonheur

Rosa Bonheur är ett ställe som vi har velat gå till länge och igår beslöt vi oss för att gå dit. Man måste vara där tidigt om man vill komma in, eftersom de stänger grindarna runt tio-elva någon gång, inte helt säker på tiderna. Rosa Bonheur levde helt klart upp till mina förväntningar, om inte bättre. Helt otroligt ställe med bra musik, god billig mat och intressanta människor som dansade så svettet bara rann.

Paris-Delhi-Bombay

Vi var på en utställning på Pompidou igår, jag Felicia, Disa och Linn. I stora drag handlade den om hur kvinnan bemöts i samhället, men också hur man ser på transsexuella i Indien. Jätteintressant!

Det var i fredags som vi hängde vid kanalen St. Martin och gick till Le Tigre


Mimis place


Lunch i Versaille


Före och efter

Jag satt och läste igenom mina gamla inlägg från början av mitt år här i Paris. Jag hittade ett där jag skrev om min fikusväxt som jag hade köpt till mitt rum. Nu när jag tittar på den så ser jag att det bara är hälften av växten som finns kvar!


Lediga dagar

Idag ska jag inte till praktiken, och det är nästan lite synd för jag tycker verkligen om att jobba där. Även om jag igår råkade koka över en kastrull med vaniljkräm så log min handledare förståeligt. Dessutom så får jag sluta rätt så tidigt.
Men eftersom vi är lediga idag har vi i alla fall tänkt att åka till Versailles stora picknickpark.

RSS 2.0