Glasser på Le divan du monde

Ikväll var jag och Disa på konsert i Pigalle och såg Glasser som jag längtat efter att få se! Hon var helt makalöst bra och jag tyckte till om det att det lät bättre live. Hon dansade som sjutton och råkade till och med riva sönder sin tyllkjol. Något som jag tyckte var väldigt skönt var att man för en gång skull slapp trängas med folk som idiotdansar. Lokalen liknade lite som en miniteater och på övrevåningen fanns det små glasskåp fyllda med saker och foton på t.ex. Michael Jackson.

Dag 2, del 2


Dag 2, del 1

I lägenheten åt jag min drömfrukost. Jag tror det nog är mitt favoritmål på dagen
Sen efter frukosten åkte vi till Le marche de Clignancourt
Det finns alltid så mycket att titta på, som det här lilla pianot med mitt namn på.

Dag två med familjen


Familjen

Nu har min familj återvänt till Sverige och jag till min värdfamilj. Jag hade förberett mig på att det skulle bli svårt men den här gången kändes det faktiskt lättare. Mamma pratar redan om att komma och hälsa på mig i maj.
Kort och gott så har jag haft en jättebra och välbehövd helg med la famille. Vi har gått till Sacre Coeur (fast jag inte är så stormförtjust i just den platsen eftersom det kryllar med turister), ätit picknick vid Eiffeltornet, åkt till Versaille där vi också hade picknick och sen var jag tvungen att visa dem Le Marais där vi, tro det eller ej hade picknick i Place de Vosges.
Här åt vi ute första kvällen. Jag lägger upp resten av bilderna senare

Moské och jardin des plantes

Efter skolan i fredags gick jag Disa och Linn till moskecaféet. Vi drack deras berömda mintte och åt goda små arabiska bakverk. Det är så fint att man dör och om man vill så kan man röka vattenpipa medans man fikar. Sen traskade vi till parken brevid och läste på gräset tills vi blev tillsagda att vi inte fick sitta där.

Väntar på att familjen ska komma

Nu sitter jag i lägenheten i Montmarte. Min familj har inte kommit ännu så jag tog tillfället i akt att ha ett litet kafferep med tjejerna från klassen och Mimis kompis Vida som är här på besök. Men nu sitter i soffan väntandes på ma famille under tiden som jag tittar med halvhjärtat intresse på Mars Attack (som givitivs är dubbad på franska).

Här är en bild på mig från gårdagens besök på ett moskecafé

Parc Monceau igen

Nu är det nästan som sommar här. Man bär solglasögon, hänger i parker och har picknick nästan varje dag känns det som. Helt makalöst fint är det!

Ett filmklipp

Sofia klippte ihop en film från lovet då nästan alla var bortresta. Men vi hade fasligt kul ändå vill jag tala om! En av alla saker jag tycker om med Paris, är att det är svårt att bli utråkad.

Disas 18-årsdag

I lördags fyllde Disa 18 år! Med det firade vi på restaurangen Le marché i Les Marais. Det blev verkligen en jättebra kväll med fint sällskap och god mat, som dessutom Disas mamma var så snäll nog att stå för.

Följande dag



Thaimat, robin hood och tältbyggning

Nu har jag gjort mig ren. Borstat tänderna, rakat benen, bytt kläder och duschat av mig allt smuts från gårdagen. Det blev att jag gick till sängs med både smink och kläderna på hos Mimi. Morgonen därpå blir på så sätt någon blandning av ånger och trötthet. Igårkväll åt vi thaimat hemma hos Mimi, sen blev det att vi stannade inne i lägenheten hela kvällen och drack mousserat vin.
Här är vårt försök att bygga ett tält. Vi somnade faktiskt där inne men under natten så kravade vi oss till sängen eftersom det inte var så direkt bekvämt.

Wounded rhymes

Den 21 april kommer Lykke Li till Paris och vi har biljetter! Jag är så glad

Nambodaï

Efter marknaden ville vi ha kaffe och efter att vi passerat en mängd olika caféer så hittade vi det här stället i Oberkampf. Verkligen inte ett typiskt franskt ställe men det var bra ändå tyckte vi. Dessutom så åt vi en Crème brûlée au grönt te.

Le marche des enfants rouges



Casa Bini och Le pompon

Igår åt vi ute på Casa Bini som jag hållit ögonen på ett bra tag. Det var en jättetrevlig italiensk restaurang där vi fick champagne medan vi väntade vi väntade. Kanske ingen matsensation för min del men de har god pasta. Något lagom märkligt som hände under kvällen var att en kvinna som satt vid ett bord brevid började stirra ut mig och Disa. Vi förstod ingenting och efter ett tag var vi tvunga att fråga om hon behövde hjälp med något. Det visade sig att hon trodde att vi hade stulit någonting från hennes väska! Jättekonstigt.
Sen begav sig de andra medan jag, Linnea och Sara gick till Le Pompon. Det var en svensk dj där som spelade ganska bra musik som handlade om Stockholm och Hammarby.

Moské och jardin des plantes

I lördags åkte jag och Linnea till Jardin des Plantes för att kolla in deras vinodling, men tyvärr så hittade vi den inte! Vi svängde även förbi en gammal moské som ligger nära trädgården. Där finns det ett jättefint café där man tydligen kan dricka mintte ganska billigt. Men vi hade otur där också eftersom det verkligen kryllade av turister. Så vi beslöt oss för att ta det någon annan solig dag!

Parc Monceau

I fredags gick vi till en park som ligger ganska så nära skolan. Det är så himla skönt att det börjar bli vår här i Paris. Jag längtar tills man kan gå barbent och ha på sig hatt.
I alla fall när vi sätt där på en bänk så kom det en blind man gående mot oss. När han stod precis bredvid oss, vänd mot staketet och så började han kissa! Lite målösa tänkte vi att inte inte kan han stå där och kissa lite hur som helst. När han var klar så tappade han sin käpp vilket gjorde att han började närma sig oss ännu mer. Han sa lite ursäktande att han var ledsen att han hade uträttat sina behov brevid oss. Frida svarade att det inte var någon större fara men då började han skrattade förklara att hans kompisar som satt på andra sidan, hade filmat allting. Det var tydligen ett skämt alltihop och det var någon slags version av dolda kameran.

Middag chez Mimi, galenpanna och Pigalle


Vinprovning

Idag har varit lite speciel eftersom vi hade vinprovning i skolan. Visst skulle det vara bättre att få besöka en vingård men tänk er att gå på lektion för att bara dricka och diskutera vin i en timme, pas mal! Men det var faktiskt väldigt intressant och jag lärde mig en hel del som jag inte hade någon aning om.

RSS 2.0