Le marché de Noël

Idag har jag hjälpt till på le marché de noël och sålt allt från glögg, köttbullspett, punch till ärtsoppa, julmust och korv. Man märkte verkligen hur fransmännen verkligen uppskattade maten när folk kom tillbaka för att be om lite mer.

Det var så himla kul och stressigt på samma gång eftersom det var mycket att hålla reda på samtidigt som man skulle behärska språket. Men för mödan fick man lite julmat och pepparkakor.

Des bonbons

Igår satt jag barnvakt som jag alltid gör på torsdagar. Det är faktiskt ett jätteroligt sätt att lära sig franska. När jag satt i köket kom lilla Maud intrippandes med en bok i famnen och ville att jag skulle läsa för henne. Det blev Askungen och förhoppningsvis så förstod hon vad jag sa.

Förresten så har det börjat snöa här i Paris! Det är visserligen inte ett tjockt snötäcke som det förmodligen är i Sverige. Men det var himla fint! Så därför var jag bara tvungen köpa godis för att fira lite.





Från Sacre Coeur


Här var vi i lördags då vädret var precis lagom mycket höst. Jag vill också passa på att säga grattis till min farmor som fyller år idag och ett grattis i efterskott till min mormor!

Lite om helgen.

I fredags bestämde vi oss för att äta ute i Le Marais och stanna där hela kvällen. Det var vid ett torg med många restauranger längs sidorna. Jag beställde des moules frites, med andra ord musslor och pomme frites.

I lördags så träffade Sara och jag våra två kompisar från Tours, Quentin et Robin. Det blev en heldag med dem som vi började med att äta lunch och sen så gick vi till Sacre Coeur och Notre Dame. Efter det sa Quentin att han hemskt gärna ville "prend une fika" så gick åkte till Le Marais. Det var lite roligt att de kom ihåg att vi hade lärt dem just det ordet "fika" Sen blev det plötsligt mörkt ute och vi gick till deras kompis lägenhet och åt middag tillsammans. En sammanfattningsvis bra helg!

Förresten så kokade jag ägg till frukost vilket jag tror min värdsyster tyckte var lite lustigt. Men jag vill inte ha en supersöt frukost som ger en sockerkick som varar i tio minuter. Tacka vet jag svensk frukost!

Har inga bilder från helgen men väntar på Mimi som ska ge mig några!

om föräldrar

Tiden tickar iväg och Paris har börjat sätta upp juldekorationer lite här och där. Jag har upptäckt att jag har börjat att längta till julen på ett sätt som jag gjorde när jag var liten. Sådär att man räknar ner dagarna och skiver fina önskelistor. Här om dagen sa jag till min mamma och pappa över skype att jag kommer förmodligen bli en bättre dotter när jag kommer hem över julen. När man bor så långt ifrån dem som jag gör, så inser man hur bra dem faktiskt är och att man ofta tar dem för givet.



Je ne peux pas penser à un bon titre

Här är lite fler bilder från La Fleche D'or. Om man kikade ut åt höger kunde man se de gamla tågspåren. Hur fint som helst.

Nu är det fina fredag igen. Vilket jag trodde betydde barnvaktsjobb, men när jag dök upp så förklarade 12 åringen Inés att det är en annan som jobbar på fredagarna. Så lite snopen blev jag som verkligen behöver pengarna även om det inte är så värst mycket. Dessutom så sprang jag som en galning för att hinna dit i tid.




Journée libre

Jag förstår bara inte hur morgonpigga familjen kan vara när man har en ledig dag. Jag som gick upp klockan halv nio trodde jag var tidig, men då hade de andra nästan redan ätit upp sin frukost. Fast på samma gång är det skönt att känna att man har hela dagen på sig.

Idag så mötte jag upp Mimi vid La Perle. Så här glad var hon att se mig!

Medan vi satt där med vårt kaffe pluggade vi lite grann.

Sen efter en stund så kom Disa

John and Jehn

Höstlovet verkligen flög iväg och nu är vi redan i mitten av första veckan. Dessutom så är vi lediga imorgon! Igårkväll var jag Disa och Mimi på konsert och såg John och Jehn.

De var jättebra och vi tyckte att killen påminde lite om frankenstein (på ett bra sätt) medan tjejen var fin i håret och dansade bra.

Det var på La fleche d'or, samma ställe som när vi såg I blame Coco.

Efteråt så gick vi bara över gatan till ytterligare ett rätt så fantastiskt ställe och åt desserter och drack kaffe. Det var med andra ord en fin kväll!

Mimi

Vi åt två glassdesserter som vi delade på, vilket tyvärr inte kom med på bild. Men istället gjorde vi det!

Galleri

Igår frågade min Madame mig om jag ville åka in till Paris med henne till Palais Royal. Vi gick genom alla de olika gallerierna där det fanns allt från dockaffärer, bokhandlar och mysiga resturanger.

Här är en del av alla gallerierna som vi besökte.

Onsdagkväll i Paris.

Jag Disa, Linnea och Sara hade tänkt att gå på Operan och se Figaros bröllop. Disa, snäll som hon är, åkte in i förväg för att köpa biljetterna. Men sen när hon hade köat i en och halvtimme tog biljetterna slut! Så lite besvikna men ändå glada, gick vi till en resturang i närheten.
Vi tänkte att vi inte kunde förspilla att alla fyra var uppklädda och fina. Här är Linnea i prickigt.

Efteråt gick vi till Pop in. Där vi bland annat pratade med en fransman som kunde prata norska.

Disa och hennes kompis Hrönn var också där.



Det visade sig att det blev en väldigt bra kväll ändå!


Onsdag eftermiddag i Paris

Igår satt jag och väntade bänk vid Triumphbågen. Jag skulle äntligen få träffa Sofia som är här hela lovet! Vi började med att gå längs Champs Elysée medan vi pratade om allt möjligt som hade hänt.



Sen gick in i Louis Vuitton affären där vi blev bemöta av en jättetrevlig man som servera oss kaffe.





Dessutom så berättade han om utställningen som var precis ovanför. Så om vi satt kvar en stund skulle vi få ta hissen upp och ta en titt. Det var verkligen jättekul men samtidigt när man var där uppe så kändes det som att man var på förbjuden mark.

Sen gick vi till Le Marais och fikade på Le loir dans la théière, hasselmussen i tekannan.

Jag åt en fantastisk chokladcrumble.




Stället var otroligt fint inrett med affischer längs väggarna.

Hier soir

Igår var det La Toussaint som är frankrikes allhelgonadag. Så jag, Eleonore och Madame var på en kyrkmässa i Notre Dame där man sjöng till vacker orgelmusik.

Efteråt mötte jag upp Sara och en kille som heter Jermerie. Vi gick till en resturang där det fanns massor av böcker längs väggarna.

Det hängde även en fisk med en dragkedja på väggen där vi satt. Om man öppnade den låg det teckningar små hemliga lappar på italienska

Även om det var en otroligt mysig plats kan jag inte säga att jag tyckte maten var god. Beställde en slags hamburgare som var rätt så smaklös och brödet var hårt.

RSS 2.0