spirited away.

Gårdagens tittande var Spirited Away. Det är en japansk animerad film som handlar om Chihiro som tillsammans med sina föreldrar flyttar ut på landet. På vägen till familjens nya boplats stannar de vid en tunnel som de hamnar vid när Chihiros far försöker ta en genväg. Föräldrarna blir nyfiknta och vill se vad som är på andra sidan av tunneln och Chihiro följer motvilligt med. Men vad dem inte är medvetna om är att de vandrar in i andarnas värld.  Föräldrarna förvandlas till grisar när de sätter sig i mat de hittar i en by som tycks vara öde. Men med kopplingen med byn ligger det ett mystiskt badhus där andevarelser kommer på nätterna för att tvätta sig. Chirio tvingas ta jobb medan hon letar efter ett sätt att kunna förvandla sina glupska föräldrar till människor igen.
Ut av detta vill jag bara göra klart för er som inte har sett den till att se den! Den är ohyggligt bra och ett bra måste är att se den minst två(hundra) gånger.

Bild nummer tre är kolossalt underlig med små badande ankor. Men det är just det som gör filmer så bra. Tack vare sin underlighet.

image306

image307

image309

image308

ciao.

Kommentarer
Postat av: julia

säger detsamma ! att den är lite underlig sådär gör den så jävla bra! jag gillar den på alla vis ;)

2007-09-08 @ 19:58:07
URL: http://juliaalmen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0