Macrons och bokhandel

Nu har resten av värdfamiljen gått och lagt sig och jag är uppe och skypepratar med Sara. Dagen började med att vi åkte båt genom Seine och sedan hade vi en liten picknick under Eiffeltornet. Sen har jag också ätit min första macrone, vilket var supergott!






Dag två.

Jag vet, jag har inte skrivit på jättelänge så nu offrar jag min sömn till att skriva ett inlägg om allting som har hänt. Kanske inte allting då, för då skulle jag nog vara färdig vid fem någon gång, men kort och gott i alla fall.

Idag har vi gått i små grupper i kvarteret Montmarte där vi bland annat har kikat lite på Moulin Rougekvarnen, Amelie cafét och Sacre Cour. Det är verkligen helt magiskt här och jag känner jag att jag skriva hur mycket som helst om hur vackert det är, men jag måste verkligen sova nu.


29 augusti!

Mandy som jag trodde var amerikansk visade sig vara från Kina istället. Hon ska bo i mitt rum under tiden jag är borta och nu verkar det som att det ska bo ytterligare en student här hemma. Det är nästan som att jag vill vara kvar ett tag och lära känna dem lite bättre innan jag åker.

Sara och Olivia kom förbi idag för att vi kunde säga hejdå till Olivia. Hon sa att hon hade en present till oss, så vi gick ner till kontoret där pianot står. Sen började hon spela sin egna tolkning av Oscar Linnros låt Från och med du till oss. Så himla fin hon är!

Och igår sa vi hejdå till ännu fler människor och senare på kvällen hade jag Jossan, Josse och Emmie en avskedsmiddag. Vi åt tacos och en jättegod äppelpaj. Fina som de är så hade de köpt presenter till mig. En stor ram med bilder på oss fyra, ett doftljus och ett block där de hade skrivit en himla massa fint.












Fräcka fröken






Igår försökte vi samla ihop så många vi kunde och ta en fika. Det blev jag, Sara, Olivia, Madde, Linnea, Elle, Ebba Amanda och Diana. Kan vara en av de trevligste fikastunderna jag varit med om. Hjälp vad jag kommer sakna dem!

Idag har jag jättemycket saker att göra. Först till skolan och bestämma med Annika om vilka bilduppgifter jag ska göra. Sen kontakta corren angående att skriva en blogg på deras hemsida. Efter det måste jag säga upp mitt medlemskap på Actic och hämta mitt tennisrack på Cloetta!

25 augusti

Mina keramikvaser ska brännas, illustrationsboken är snart klar och tygön är färdiggjord!




Une île

Träffade min otroligt fina vän Sofia för några dagar sedan. Vi satt och lunchade på Linden och efteråt gick vi till Domkyrkparken. En av många människor som jag kommer sakna under året.


Mina fingar är alldeles ömma från att ha jobbat på mitt arbete i skolan. Jag håller på att bygga en egen ö där allting är av tyg och knappar. Men snart är jag klar med mina bilduppgifter i skolan och resten får jag göra i Paris. På fredag ska jag och mamma åka in och köpa present till värdfamiljen.

23 augusti

Vi började rensa igenom mitt rum igår eftersom det kanske kommer bo en ersättardotter i mitt rum när jag är borta. Jag hittade alla möjliga saker som jag glömt bort. Teckningar som jag gjort på dagis, brev från barndomsvännen, min gamla kikare, my little pony plånbok, dagböcker och skolfotografier på mina gamla klasskompisar i brokind.


En vecka kvar


Herregud, hur kan något så litet som ett myggbett klia så ofantligt mycket? Sitter och trycker in naglarna på alla bett så att det blir ett litet kryss. Brukar aldrig hjälpa, men jag gör det ändå.

Så, efter att förstått att det endast är en vecka kvar, var jag tvungen att påbörja packlistan. Men det är svårt att säga vad man kommer att behöva där borta i ett år, plus att jag inte vill ta med mig massa skit som bara kommer sammla damm.

Jag är säker på att jag löser det. Som vanligt kommer jag förmodligen fylla väskorna i sista sekund.

Maskerad

Sara, jag och Olivia stressade runt som galningar med förberedelserna inför avskedsfesten. Men allting gick som planerat och kvällen kunde inte ha blivit bättre. Vi hade maskeradtema med bokstaven M. Folk kom bland annat som män, militär, mimmi pigg och midsommarflicka. Sara var mönster och Olivia mörk. Själv var jag matros med långa fjäderögonfransar. Som helhet ville nog ingen att kvällen skulle sluta.





Marknad

Det är en stor marknad i stan med ostar, crêpes, engelsk fudge och bakelser från alla jordens möjliga hörn. Jag har alltid varit intresserad av matkultur och just att så många länder har sina egna nationalrätter tycker jag är jätteintressant. Sara och jag kunde låta bli att gå förbi det italienska ståndet med bakelser och köpa ett par stycken.




L'officiel

Jag köpte en fransk modetidning för ungefär en vecka sedan. Det är verkligen jättekul att läsa och faktiskt ha ett hum om vad det handlar om. På något sätt så blir man så himla glad och mer motiverad till att lära sig språket.


Mercredi

Fikade med min gamla moppekörkortskompis Nathalie, som jag inte har träffat sen vi var 15 år! Hjälp, ibland undrar man hur tiden kan gå så fort. Hur som helst så fick vi reda på för ett tag sen att båda två ska åka till Frankrike i höst. Så idag har vi pratat om Paris och planerat lite vad man måste göra när man väl är där. Man har börjat förstå att det närmar sig. Den 29 augusti gäller det!

chloë sevigny

90tals tårta och tapas




Det blev en väldigt fin födelsedag igår, bortsett från att jag blev väckt väldigt tidigt eftersom de andra skulle jobba. Men jag glömde bort att skriva att vi åt ute på Tapas senare på kvällen. Så nu har jag ätit min första mussla! Senare kom Olivia och Sara över med ett paket som innehöll en liten rosa miniatyr av en stekpanna och en visp, så jag kan göra alla sortes äggröra och omeletter i Paris. Så himla fina vänner jag har!

17

Med födelsedagssång från mamma, pappa och syster blev jag "väckt", fast egentligen ligger man alltid och väntar tills de ska komma in. Att dricka kaffe ur min favoritmugg och äta limepaj på sängen gör det alltid tio gånger så mycket bättre än vanlig frukost. Av Filippo fick jag ett halsband och en fin randig klänning. "Den är ju fransk" förklara hon. Av mam och papp fick jag ett svart anteckningsblock, en fransk parlör och ordbok, jättefina underkläder och så till det bästa, en systemkamera! Ska jag vara ärlig så hade jag inte tänkt mig det. I sånna fall att jag skulle vara med och bidra lite. Men så öppade jag det kvadratiska paketet som innehöll en kartong och innuti den fanns det arton fler kartonger. Men hur som helst så är det en Nikonkamera och jag kan inte vänta tills jag får använda den i Paris!



Dagen innan min födelsedag

Mormor och morfar kom förbi idag för att förgratta mig eftersom jag fyller år imorgon. I present fick jag en liten smart bagagevåg och en reseguide om Paris alla gator och hörn. När vi väl pratade om Frankrike kom jag på att jag har en glömd fransk roman, Bonjour Tristesse, som jag fick förra julen av Filippa. Man kan se på bokens gyllenbruna sidor att den är gammal och så luktar den sådär fantastiskt gott. Förra ägaren har också strykigt under vissa ord och skrivit små fotnoter vid sidan av. Jag tänkte ta med den på resan så jag kan läsa mig igenom den en dag.


Hembakat, kolasnören och gratisfestival

Igår var vi på gratisfestival vid kungsträdgården och hade med oss lite picknick. Paj, vindruvor, nötter, dumlekaka, melon, chokladfingrar och ölkorv fanns med. Och så min hembakta filmjölkslimpa, som jag hade slagit in i ett litet paket. Så när vi väl skulle äta den var det som om man hade precis tagit ut det från ugnen! Något som tråkigt nog sabbade lite den där pittoreska känslan var nog när growlbandet skulle uppträda. Fantastisk dåligt band inledde, som tur var, en jätterolig kväll!






Kalas

För några dagar sedan hade jag och Olivia ett födelsedagskalas ihop. Tillsammans ordnade vi både ädelostpaj och marängtårta! Det var himlans mysigt och vi utsedde Sara till toastmaster, som höll ett väldigt fint tal om oss båda. Visserligen hade hon lite svårt att välja orden så hon tog om det ett par gånger, men oj vad vi skrattade! Tack alla för en helt klart toppenkväll!

Nu ska jag dra mig bort från datorn ett tag. Jag måste passa på att bada så mycket jag kan innan jag åker! Jag tror att jag kommer sakna närheten till sjön.

Grattis Olivia!

Det här inlägget vill jag tillägna till min otroligt fina vän Olivia, som fyller 17 år idag, grattis! Ikväll ska vi till henne och äta tårta. Oh nu är det bara tio dagar kvar till min dag.




Aug 4, 2010

Idag har jag spenderad mestadels av min tid med att arbeta på min lilla bokillustration. Otippat som det är så handlar det om Frankrike. Snart ska jag tillbaka till skolan för att kompletera ännu mer bilduppgifter som jag kommer missa när jag är i Paris. Men som vanligt har jag åter igen satt mig i situationen där jag gör klart allting på de sista dagarna. Men som det ser ut just nu så verkar det rätt lugnt.


Har ingen sammanhängade bild till så det blir Cloë Sevigny


Ordning och reda

Ligger på min säng med min nya dator och lyssnar på min nya spotifylista med fransk musik. Det är ganska knäppt, jag sa hejdå till min storasyster för några dagar sedan och det är som att jag inte riktigt har förstått att nästa gång vi ses kommer vara vid julen. Men ibland, helt oundvikligt, så kommer impulserna som gör att jag mer och mer börjar inse att jag snart kommer befinna mig i Paris!
Mamma och jag var på stan idag för att ordna ett id-kort till mig och så kollade vi lite på vad man kan köpa i present till värdfamiljen. För någon som man aldrig har träffat så är det ju lite svårt att veta vad man ska köpa, men jag tror att de kommer bli glada för det vi har tänkt ut.

Med Camilles vackra sång sneglar jag lite på mitt rum som jag så småning om kommer att lämna. På golvet ligger kläder slängda som de vore skräp och längst bort står skrivbordet som är täckt av ett lager med damm. På sängen, som såklart är obäddad, ligger det ännu mer kläder, böcker och saker som jag egentligen borde göra mig av med. Jag måste verkligen börja tvinga mig själv att ha lite mer ordning. För jag kan ju inte direkt förvänta mig att jag kan ha såhär i värdfamiljens hus.

Jag vid Torekov under Båstadsresan

RSS 2.0