Jag och min värdmamma och hennes brorson var på La grande galerie de l'evolution








Onsdagkväll

Varje dag känns som fredag just nu och den här kvällen åt jag och Linn ute på Le Café i Etienne Marcel. Det var nästan som om vi satt i en naturkunskapssal av något slag. I taket hängde det planeter som snurrade runt solen och längs hyllorna stod det blinkade jordglober.
Efter en stund kom Sofia och gjorde oss sällskap.
Sen gick vi vidare till en bar som Linn hade hittat men vi gick därifrån ganska så snabbt eftersom vi tyckte det osade lite för mycket testosteron. Så vi gick till en helt okej bar och skrev listor och skrattade åt lite allt möjligt.

Vi hängde hemma hos Linn. Sen åkte vi till Pop in som många andra kvällar.




För övrigt så killen som sitter där heter Max Winkler och har precis gjort en film med Uma Thurman. The Ceremony heter den.



Och så en kväll gick vi till en bar i Pigalle som kallas Marlusse et Lapin.




En dag gick vi till Musée D'Orsay




Vi åt ute på De två ankorna

Så igår firade vi Linneas andra födelsedag eftersom de andra var tvungna att skriva på sina hemtentor på fredagen. Vi åt ute på resturangen Aux Deux Canards som Linnea hade fått tips om. Aux Deux Canards har verkligen det typiska franska köket och lite överallt står det massvis med konserverade glasburkar med frukt i.
Efter en lång stund gick till Pop In där dansgolvet var fullt och vi dansade tills hon blev två. Sen när vi kände oss nöjda åkte vi hemmåt.











Drack kaffe med Mimi på en bro en söndagseftermiddag i République


En dag gick vi och åt på Hôtel du Nord.


week-end

Igår var det Linneas 18-årsdag så vi lagade god mat och hängde senare på en bar som heter Le Pompon. Kvällen innehöll allt som att titta på utsikten från Sacré-coeur, gå fina omvägar och fuldansa tills man nästan svimmar av. Dessutom, otippat som det är, så träffade vi ett gäng svenskar. Det är helt otroligt, vart man än befinner sig så slutar det med att man står och pratar om varför man studerar i Paris med någon Mikael från Göteborg.

Eftersom min världfamilj har åkt till dans les Alpes så är jag ensam hemma för helgen. Men Sara har flyttat in hos mig och på söndag kommer min värdsyster tillbaka.

Ikväll ska jag och några från klassen ut igen och äta på Aux deux canards. Jag tog inte med mig min kamera igår så jag har inga bilder från gårdagen. Men jag har från någon annan helg.


RSS 2.0